Ρεβίθια Σούπα

Θρεπτικά και παραδοσιακά…

Garbanzo beans in bowl
© Photographer: Bert Folsom
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1/2 Κιλό Ρεβίθια
  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι
  • 1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. Σόδα
  • Χυμό ενός Λεμονιού
  • Αλάτι – Πιπέρι



Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό από την προηγούμενη.
  2. Πετάμε το νερό τους και τους ρίχνουμε τη σόδα.
  3. Τα αφήνουμε για μισή ώρα και κατόπιν τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια τους.
  4. Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το λάδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κατσαρόλας, Σούπες, Όσπρια και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *