Λικέρ Βύσσινο

Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ…

Sour cherry juice
© Photographer: Edith Frincu
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1 κιλό Βύσσινα
  • 750 γραμ. Ζάχαρη
  • 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα
  • 500 γραμ. Κονιάκ
  • 2 μπαστουνάκια Κανέλα
  • 2 καρφιά Γαρύφαλλο


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
  2. Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
  4. Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Ποτά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *