Γαλοπούλα Γεμιστή

Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Holiday Turkey
© Photographer: Msheldrake
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1 Γαλοπούλα 3 κιλών περίπου
  • 4 κ. σ. βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 5 κλωνιά Μαϊντανό
  • 5 κλωνιά Άνιθο
  • 8-10 Κάστανα
  • 2,5 κ. σ. κοφτές ρύζι
  • 1 Μήλο βράσμενο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 1/2 Λεμόνι
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2,5 κ.σ. Βούτυρο



Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα κάστανα χωρίς να λυώσουν και τα καθαρίζουμε.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, με τις 4 κουταλιές βούτυρο προσθέτοντας τον μαϊντανό, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι το ρύζι και τα βρασμένα κάστανα.
  3. Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες στο μίγμα και με αυτό γεμίζουμε τη γαλοπούλα.
  4. Την ράβουμε με σπάγγο και αφού την τρίψουμε με το λεμόνι την αλείφουμε με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
  5. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 2.30 – 3.00 ώρες.
  6. Κατά την διάρκεια του ψησίματος την περιχύνουμε με τον ζωμό της.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Πουλερικά, Στο Φούρνο και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *